The world of Meindert, Maarten, Madelief and the rest / Le monde de Meindert, Maarten, Madelief et le reste / De wereld van Meindert, Maarten, Madelief en de rest

I am currently writing a book about world history. It tells the story of three children (Maarten, Meindert and Madelief) and by those stories history is told as well. This book can be read by youngsters as well.

The following blogposts  contain fragments of the book:

love for beginners 1

love for beginners 2Je suis en train d’écrire un livre sur l’histoire du monde. Le livre raconte des histoirs sur la vie de trois enfants (Maarten, Meindert et Madelief) et par ces récits on apprend quelque sur l’histoire. Ce livre convient aussi aux jeunes lecteurs.

Ces blogposts contiennent des parties du livre:

l’ amour pour débutants 1

l’ amour pour débutants 2

Waar gaat dit boek over?

Overzicht hoofdstukken tot nu toe

Inleiding

Fragmenten uit het boek


Waar gaat dit boek over?

Ik ben een boek aan het schrijven over wereldgeschiedenis. Het manuscript vertelt het verhaal van drie kinderen (Maarten, Meindert en Madelief). Door meer te lezen over hun prille leven steek je bovendien nog iets op over de geschiedenis van de wereld. Dit boek kan ook door jongeren gelezen worden.


Overzicht hoofdstukken tot nu toe

Het boek bevat tot nu toe de volgende hoofdstukken. Klik op de titel voor meer informatie over dat hoofdstuk.

Hoofdstuk 1 – Wegwijzer Omdat er op de wereld veel culturen zijn, bekijken we hoe we die kunnen vergelijken. Ook het omgaan met bronnen komt hier aan bod.

Hoofdstuk 2 – Tijd De wereld kent veel verhalen over het begin der tijden. We bekijken enkele van die verhalen die komen uit de geloven van de wereld. We bekijken ook hoe we de tijd beleven. Daarna bekijken we verhalen over het einde der tijden. Als laatste in dit hoofdstuk vragen we ons af of er ook andere manieren dan de onze zijn om te denken over tijd.

Hoofdstuk 3 – Allemaal beestjes De wetenschap heeft ons geleerd dat wij verre familie zijn van de apen. Maar wat is het verschil tussen ons en de aap? Kunnen apen zaken waarvan we dachten dat alleen mensen dat konden? Een ander ver familielid was de Neanderthaler. Aan de hand van een boek hierover bekijken we hoe dat zou kunnen gegaan zijn.

Hoofdstuk 4 – De prehistorie Dit is een tijd van veel uitvindingen. We bespreken ze één voor één om te ontdekken wat uiteindelijk de belangrijkste uitvinding was in die tijd.

Hoofdstuk 5 – De eerste steden Iedereen heeft wel eens gehoord van de mummies uit Egypte of het spijkerschrift uit Mesopotamië. Maar wist je dat er ook in Kreta, Palestina en Bahrein steden ontstonden? Al die steden worden hier besproken.

Hoofdstuk 6 – Het oude China Dingen komen en gaan. Dat lijkt logisch. Maar voor de Chinezen was dit een belangrijk principe. Deze en andere ideeën van de Chinezen komen hier aan bod.

Hoofdstuk 7 – Het oude India Het oude India kende twee families die hen bestuurden en drie geloven. We bekijken hierbij niet alleen de verschillen maar ook de overeenkomsten.

Hoofdstuk 8 – Perzië De Perzen waren dapper, konden goed besturen en vonden ook het één en het ander uit. Een belangrijke bron hierbij is ‘het boek der koningen’. Een boek waar de Perzen zelf aan het woord zijn.

Hoofdstuk 9 – Intussen in Amerika… Er bestaan helaas heel wat culturen waar we niet veel meer over weten. We bekijken zo’n ‘vergeten’ culturen uit Amerika en vragen ons af of die culturen eigenlijk wel iets voorstelden.

Hoofdstuk 10 – Het oude Griekenland en Alexander de Grote Ik hoef de oude Grieken niet meer voor te stellen. Ze zijn gekend voor hun cultuur, wetenschap en bestuur. We overlopen alles aan de hand van voorspellingen. De oude Grieken deden dat vooral in de stad Delphi. We bekijken enkele voorspellingen over Griekenland en ontdekken of we veel hebben aan die voorspellingen. Ook Alexander de Grote wordt besproken.

Hoofdstuk 11 – het oude Rome Dat de Romeinen heersten over alle gebieden rond de Middellandse zee weet u misschien al. Naast hun oorlogvoering bekijken we ook andere zaken aan de hand van de vele goden die de oude Romeinen kenden.

Hoofdstuk 12 – Volksverhuizingen, Byzantium, de Turken en de Arabieren Niet vele goden maar één God speelt een belangrijke rol in dit hoofdstuk. Aan de hand van liedjes die over Hem gaan beschrijven we deze lange periode van een zeer groot gebied.

Hoofdstuk 13 – India (550-1857 na Chr.) De Indiërs kenden vele goden. Enkel van hen wijzen ons de weg in dit fascinerende land.

Inleiding

Fragmenten uit het boek

Deze blogposts bevatten stukjes uit het boek:

liefde voor beginners 1

liefde voor beginners 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.