On bags and divorces/ Over zakken en echtscheidingen

This blog first appeared only in Dutch and is an observation about living out of a bag. / Deze blog verscheen eerder al enkel in het Nederlands en is een observatie over het leven uit een zak.

English (klik hier voor Nederlands)

This weekend I found a bargain at a flea market: a backpack of an expensive brand for only 7 euros! I collect bags like some women collect shoes. And for this reason, since my parents’ divorce, I’ve learned to live out of bags.

After the divorce, my sister and me had to be a move every two weeks. So, you chose a sturdy bag. On top of that you had to make hard choices; What wouldn’t be used during those two weeks did not make the cut. In order not to have to dig a log in your bag, you ordered everything chronologically, so you saved time during looking for things. What wasn’t needed anymore for the remainder of the two weeks vanished to the bottom of the bag.

Living out of bags is extremely efficient. When I travel, for example, I always take a linen or cotton bag with me where to keep the dirty clothes in until they can be entrusted to the bag for the laundry when I empty my travel bag when I am back home. When I work, I pack my food in a plastic bag so that in case of a leak my documents don’t get stained. When it rains, I put an extra plastic bag above my documents in the backpack, so they certainly don’t get wet. I have a bag for work and one for leisure.

Everything neatly isolated. As if everything is meant to be like this…. separated.

Just some thoughts.

Nederlands

Dit weekend heb ik op een rommelmarkt een koopje gedaan: een rugzak van een duur merk voor maar 7 euro! Ik verzamel zakken zoals sommige vrouwenschoenen verzamelen. En wel om deze reden: sinds de scheiding van mijn ouders heb ik geleerd om in zakken te leven.

Na de scheiding moest er om de 2 weken verhuisd worden. Je pakte dus best een stevige zak. Daarenboven moest je goed kunnen kiezen; wat je op die 2 weken niet zou gebruiken kwam er niet in. Om niet te veel moeten te verplaatsen legde je alles chronologisch zodat je niet lang hoefde te zoeken. Wat je niet meer nodig had voor de rest van de 2 weken verdween dan ook onderaan de zak.

Vanuit zakken leven is uitermate efficiënt. Als ik op reis ga, bijvoorbeeld, neem ik steeds een linnen of stoffen zak mee waar de vuile kleren in kunnen worden bewaard tot ze terug thuis kunnen worden toevertrouwd aan de zak voor de was wanneer ik mijn rugzak leeg maak. Als ik werk verpak ik mijn eten in een plastic zak zodat bij eventuele lekken mijn documenten niet besmeurd raken. Als het regent leg ik een extra plastic zak los boven mijn documenten in de rugzak zodat ze zeker niet nat worden. Ik heb een rugzak voor het werk en eentje voor de vrije tijd.

Alles netjes gescheiden. Alsof de dingen zo horen te zijn…. Gescheiden.

Gewoon enkele gedachten.

2 gedachten over “On bags and divorces/ Over zakken en echtscheidingen”

  1. “Een gedachte” die van diep komt. Ik vind het fijn om te weten dat wij mensen ingesleten gewoontes kunnen laten wegkwijnen. En deze gewoonte die je door een lastige situatie in je leven hebt geleerd, is zeker nuttig.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: