Soundtrack of a year / soundtrack van een jaar – week 1

I’ve set myself a challenge for this year. It is my objective to find a song each week that reflects how I felt in that past week. In my blog you will find a link to the song on YouTube. For those who use spotify I have made a playlist on spotify with the title ‘Dirk Pieters – soundtrack of a year’

Dit jaar ga ik een uitdaging aan. Ik ga proberen elke week een liedje te vinden dat weerspiegelt hoe ik mij in die afgelopen week voelde. In mijn blog vind je de link naar Youtube. Voor de gebruikers van spotify heb ik een afspeellijst gemaakt met de titel ‘Dirk Pieters – soundtrack of a year’

Week 1 – Nina Simone – Ain’t got no, I got life

(click here for song on youtube)  – (click here for playlist on spotify)

English (klik hier voor Nederlands)

I didn’t feel well this week. Miss Simone succeeded to comfort me. The message is simple; We can be lacking a lot (love, class, etc.) but “What have I got?” We have got our body (I’ve got my head, have got my hair) etc. In short we all have our body, our life and our freedom.

This also makes me think of a great Zen Master. He lived in a hut in the forest. One day thieves stole the few possesions he had. When the Zen Master came home he wrote this poem: “They’ve forgotten to take them. The moon and the sun”

Nederlands

Week 1 – Nina Simone – Ain’t got no, I got life

(klik hier voor het liedje op Youtube)(klik hier voor afspeellijst op spotify)

Ik voelde me niet goed deze week. Mevrouw Simone wist mij te troosten. De boodschap is eenvoudig: We kunnen veel missen in het leven (liefde, klasse, etc.) maar “Wat heb ik nog wel”. We hebben ons lichaam (ik heb mijn hoofd, ik heb mijn haar, etc.) In het kort: we hebben allemaal nog ons lichaam, ons leven en onze vrijheid.

Dit doet mij denken aan een grote Zen Meester. Hij leefde in een hutje in de bossen. Op een dag stalen dieven de enkele bezittingen van de Zen Meester. Toen die terug thuis kwam schreef hij dit gedicht: “Ze zijn ze vergeten mee te nemen. De zon en de maan.”

One thought on “Soundtrack of a year / soundtrack van een jaar – week 1”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: