Over goede voornemens

Het kan altijd beter. Dus ook ik heb goede voornemens dit jaar. Ik ga die echter proberen te bereiken op een andere manier dan gebruikelijk. De meeste mensen stellen zich een doel met een bewuste intentie. Als een dit niet helpt, is er een nog veel effectievere manier;

Ik heb gemerkt dat dankzij jarenlange ervaring in meditatie en yoga bepaalde goede gewoonten vanzelf komen.

Een voorbeeld; Een jaar geleden ben ik begonnen met me nog wat intensiever aan yoga te doen en te gaan zwemmen. (Toegegeven, dit was een bewuste intentie.) Vrijwel meteen daarna ben ik gestopt met het nemen van medicatie om te slapen die ik al meer dan tien jaar gebruikte. Dit was geen bewuste intentie. Ik voelde gewoon dat ik het niet meer nodig had en had geen afkickverschijnselen. Dit doet me denken aan een anekdote van de Dalai Lama. Hij mocht slapen bij een rijk iemand. Wanneer hij iets zocht in de badkamer zag hij een potje slaapmedicatie staan. Wanneer hij dit vertelt zegt hij al lachend: “Die man is zo rijk en kan zich van alles permitteren en toch heeft hij nog slaapmedicatie nodig.”

Een ander voorbeeld: Ik ben sinds deze zomer spontaan gestopt met het gebruiken van cafeïne (koffie, cola, etc.)

Waar ik soms enorm mee worstel is dat het mij maar niet lukt om als vegetariër door het leven te gaan. Ik heb elk jaar die bewuste intentie maar tot nu is het nog niet gelukt dit lang vol te houden. Wat ook elk jaar op mijn lijstje goede voornemens staat is de meditatie en de yoga vol te houden in de hoop dat die een positief effect hebben op de andere voornemens. En natuurlijk ook omdat ik dat graag doe.

 

2 thoughts on “Over goede voornemens”

  1. Je bent goed bezig. Het lukt mij ook niet om vegetarisch te eten omdat ik dan niet goed in mijn energie en vel zit. Heb het geprobeerd. Maar voor velen is het een no go hoor. Sommige mensen hebben de pure miniralen en eiwitten dat in vlees zit gewoon nodig. Of worstel jij meer met de verleiding omdat je het lekker vind?

    Like

    1. Ik vind het wel lekker maar ik denk vaak aan hoe het opgegeten dier geleden heeft. Bovendien leven we in een maatschappij die vegetarisme niet bevordert. Ik vind vegetarisme ook gezonder. Ik heb besloten dat de volgende keer dat ik vegetariër definitief is. Hopelijk komt dit vanzelf naarmate ik gezonder ga leven.

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: