Oud en nieuw 2017->2018

Tijdens nieuwjaar juichen we het nieuwe jaar toe. Da’s niet zo vreemd. Als ergens een kind geboren wordt, doen we dat ook. We zijn blij om de kansen die het nieuwe met zich mee brengt. Vanuit boeddhistisch standpunt is dit vreemd. Zeker voor een geboorte omdat geboren wordt betekent dat we ziek zullen worden, verouderen en uiteindelijk sterven. Geboren worden betekent dat het ons tijdens ons vorig leven niet gelukt is om te ontsnappen aan het lijden.

Maar…

Op oudejaar kijken we terug en kunnen we de lessen die we zo leerden het jaar nadien nog herinneren. Voor vorige levens kan dit ook maar dit vraagt een jarenlang inspanning en duizenden uren meditatie. Wie weet lukt het je zelfs volgend jaar om – al is het maar gedeeltelijk – verlichting te ervaren.

Ik wens iedereen een jaar vol wijze lessen die je nog lang mogen bijblijven. En – hoe kan het ook anders als boeddhist – veel licht op je pad.

DSCN0293
Moge de wijsheid je pad verlichten.

2 thoughts on “Oud en nieuw 2017->2018”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: