Oud en nieuw 2017->2018

Tijdens nieuwjaar juichen we het nieuwe jaar toe. Da’s niet zo vreemd. Als ergens een kind geboren wordt, doen we dat ook. We zijn blij om de kansen die het nieuwe met zich mee brengt. Vanuit boeddhistisch standpunt is dit vreemd. Zeker voor een geboorte omdat geboren wordt betekent dat we ziek zullen worden, verouderen en uiteindelijk sterven. Geboren worden betekent dat het ons tijdens ons vorig leven niet gelukt is om te ontsnappen aan het lijden.

Maar…

Op oudejaar kijken we terug en kunnen we de lessen die we zo leerden het jaar nadien nog herinneren. Voor vorige levens kan dit ook maar dit vraagt een jarenlang inspanning en duizenden uren meditatie. Wie weet lukt het je zelfs volgend jaar om – al is het maar gedeeltelijk – verlichting te ervaren.

Ik wens iedereen een jaar vol wijze lessen die je nog lang mogen bijblijven. En – hoe kan het ook anders als boeddhist – veel licht op je pad.

DSCN0293
Moge de wijsheid je pad verlichten.

2 gedachten over “Oud en nieuw 2017->2018”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: