Fit dankzij yoga?

Na maanden stilzitten ben ik weer begonnen met hardlopen. Vorige week ben ik 40 minuten gaan lopen en vandaag 60 minuten. Ik heb vandaag zo maar eens eventjes non-stop 9 kilometer gelopen!

Ik denk dat mijn yogapraktijk daar een rol in heeft. Allereerst leer je dankzij yoga luisteren naar je lichaam. Tijdens het lopen voel ik aan of ik te snel of te traag loop. Vandaar dat tijdens het lopen mijn blik voor een stukje binnenin zit. Ik sta open voor de signalen die mijn lichaam geeft en pas mijn tempo daaraan aan.

Ik ben niet de enige die dit gemerkt heeft. Zo lees je in het boek ‘Wakker Worden voor Beginners / Kum Nye (Stephanie Wright):

De routine van de sportschool begon me te vervelen en met mijn drukke baan lukte het me niet meer om elke twee dagen een paar uur vrij te nemen om te trainen.

Ik ging alleen met mijn Kum Nye verder en ontdekte tot mijn vreugde dat ik niet in de apathie van mijn sportschooljaren verviel, maar fit, energiek en alert bleef. Als ik tegenwoordig aan andere vormen van lichaamsbeweging doe, blijven de kenmerkende beginnerspijntjes en -kwalen van een nieuwe sport me bespaard en ik herstel altijd vlug.

Wat zegt de wetenschap hierover? Wel, als je het boek ‘Eerlijk over yoga (William Broad)’ mag geloven is men het hierover nog helemaal niet eens. Hij merkt in het boek terecht wel het volgende op:

Het is één ding om het goed te doen op het gebied van allerlei geheimzinnige aspecten van de menselijke fysiologie, maar iets heel anders om je goed te voelen.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: